Geschiedenis

In het hartje van Tilburg ligt MIDI Tilburg, een bijzondere locatie voor bijzondere evenementen. Al in februari 1959 opende MIDI haar deuren, toen als bioscoop. Daarvoor deed het gebouw onder andere dienst als schuilkelder, waar de massief ijzeren deur in de kelder nog altijd aan doet herinneren.

Tussen 1959 en 2007 hield het gebouw haar bioscoopfunctie, tot deze samen met Cinema Heuvelpoort samenging in de toen nieuw gebouwde MustSee aan de overkant van de straat. Na de sluiting van de bioscoop werd de bestemming van MIDI veranderd naar een laagdrempelig multi theater. Het theater, in de volksmond beter bekend als het ‘Adje-theater’, maakte een paar korte, doch roerige jaren mee en leidde in 2009 zelfs tot het opstappen van het gemeentebestuur.

Theaters Tilburg kreeg na de turbulente start van het gemeentebestuur voor twee jaar de opdracht invulling te geven aan de culturele functie van MDI. In het kader van de cultuurbezuinigingen werd die opdracht niet verlengd en sloot het theater eind 2011 haar deuren.

Per januari 2014 opent MIDI Tilburg opnieuw haar deuren, in een exploitatie van La Cloche party catering & events. Graag heten wij u welkom in het nieuwe MIDI, waar wij uw gasten van binnenkomst tot het einde in de watten zullen leggen.

MIDI Tilburg

MIDI oud