Soiree SympathieQ met Karin Bloemen en Danny de Munk

Soiree SympathieQ, op 25 februari 2016 bij MIDI Tilburg wordt een avond met een lach en een traan. Precies zoals het past binnen de filosofie van het Inloophuis Midden Brabant, het goede doel waarvoor dit charityfeest is bedoeld. Inloophuis Midden Brabant is een uniek initiatief, dat de deuren wijd openzet voor iedereen die te maken heeft met kanker. Het is binnen Tilburg een plek geworden waar mensen hun ervaringen met kanker kunnen uitwisselen, verdriet kunnen delen, maar ook… het leven kunnen vieren!

Het Inloophuis bestaat nu drie jaar. En al meteen vanaf het begin voldoet het volledig aan de behoefte van al die mensen die direct of indirect worden geconfronteerd met de grote impact die kanker op hun leven heeft. Het huis is uitgegroeid tot een bijzondere plek, waar ontmoeten en ontspannen centraal staan. Waar kanker geen drempel of taboe is, maar waar je juist gewoon terecht kunt, begrip vindt en (weer) onder de mensen komt.

Geen inloophuis zonder sponsors

Inloophuis Midden Brabant is een volledig particulier initiatief, dat zijn goede werk tot nu toe alleen maar heeft kunnen doen dankzij de bijdragen van diverse sponsors. Die brengen, o.m. via het donateurschap van een Club van 100, jaarlijks geld bijeen om de vele activiteiten, maar ook de faciliteiten, te kunnen bekostigen. Want, ondanks de tomeloze inzet van tal van vrijwilligers, kost het heel veel geld om de deuren van het Inloophuis open te houden. Vaste kosten zoals huur, energie en materialen slokken een groot deel van het budget op. En wil je de juiste begeleiding geven, dan zijn daarvoor professionele krachten nodig, die alle activiteiten coördineren, maar – vooral – aanwezig zijn.

Met het huidige budget kan het Inloophuis twee hele en twee halve dagen per week open zijn. Uit het grote aantal mensen dat de weg naar het huis heeft weten te vinden blijkt de enorme behoefte. Tellen we daarbij op, dat in Tilburg jaarlijks zeker 1000 mensen de boodschap krijgen dat ze kanker hebben, dan is de noodzaak dat het Inloophuis door blijft gaan – en liefst op meer dagen de deuren open kan zetten – zeker aangetoond.

Geld ophalen met een lach en een traan!

Soiree SympathieQ is een initiatief vanuit mensen en bedrijven in Midden Brabant die het Inloophuis een warm hart toedragen. Geheel onbezoldigd zetten zij zich in om van het evenement een groot succes te maken en – het belangrijkste – zoveel mogelijk geld op te halen.

Een feestavond om geld op te halen voor mensen met kanker, is dat niet vreemd? Nee, vinden de initiatiefnemers. Of zoals Walter Vermeer, die Soiree SympathieQ straks presenteert, het zegt: “Een bijdrage aan zo’n avond is een vanzelfsprekendheid voor mij. Prachtig initiatief voor een ontzettend goed”

Met Karin Bloemen en Danny de Munk, als hoofdacts tijdens een wervelend, avondvullend programma, zijn een lach en een traan gegarandeerd. Beide artiesten hebben hun medewerking belangeloos toegezegd. Hun onkosten worden betaald door sponsors Healthcity en Bouwbedrijf André Doevedans BV. Gratis optreden is in dit geval, volgens Danny de Munk, niet meer dan normaal: “Kanker is zo’n rotziekte. Daar wil je alles tegen doen. Gelukkig kan ik als artiest op deze manier mijn steentje bijdragen!”

Geplaatst op 10 februari 2016.

Ook interessant