Opéra Comique “La Vie Parisienne” bij MIDI Tilburg

Tweede -en derdejaarsstudenten van de opleiding Muziektheater Klassiek van de Fontys Hogeschool voor de kunsten, brengen in juli 2015 maar liefst vier voorstellingen van de opera “La Vie Parisienne” naar MIDI Tilburg.

La Vie Parisienne bezingt Parijs als ‘The place to be’ voor iedereen die aan het dagelijkse leven wil ontsnappen. De ingrediënten van La Vie Parisienne zijn muziek, komedie, satire en waanzin. Het Parijse Leven is het gedroomde leven, de grenzeloze feesten, de roes, de verkleedpartijen, de maskerades, de flirts en toont en passant de achterkant van die medaille: de liederlijkheid, het verlies van de regie. Uitzinnige vreet- en zuippartijen als vlucht uit het eigen leven dat we niet kunnen verdragen.

Offenbach is de Duitser die in het 19e-eeuwse Parijs volstrekt origineel muziektheater ontwikkelde wat de Fransen zouden omarmen als typisch Frans. Maar ook Strauss in het Duitse taalgebied en later Gilbert en Sullivan in Engeland zouden hun werk ontwikkelen op basis van Offenbach unieke materiaal.

Voorstellingen
Avondvoorstelling – Vrijdag 3 juli 2015 20:00 uur
Avondvoorstelling – Zaterdag 4 juli 2015 20:00 uur
Matineevoorstelling – Zondag 5 juli 2015 15:00 uur
Avondvoorstelling – Maandag 6 juli 2015 20:00 uur

De zaal is steeds open vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. De daghappen en het Sharing Dinner worden geserveerd vanaf twee uur voor de avondvoorstellingen.

Geplaatst op 2 juni 2015.

Ook interessant